محمود کریمی
دکتر سهرابپور، آیدین آغداشلو، عادل فردوسیپور، رضا امیرخانی، محمدعلی اینانلو، دکتر مجید قاسمی، استاد شهرام ناظری، دکتر علینقی مشایخی، شمس لنگرودی، مهندس احمد قلعهبانی، رضا کیانیان و ... این افراد را کنار هم به عنوان سخنرانهای یک کنفرانس فرض کنید و بعد حدس بزنید ماجرا چیست؟
چند جوان، از تد اکس مجوز گرفتهاند تا دومین تجربه ایرانی تداکس را به عنوان یک رخداد مستقل از تد، پنجشنبه 7 شهریور 1392 در تالار جابرابن حیان دانشگاه صنعتی شریف رقم برگزار کنند. اولین تجربه با عنوان تداکس تهران، سال گذشته در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد و ویدئوهای آن در محیط وب قابل تماشا است. فناوری، سرگرمی و طراحی سه واژهای که با کنار هم نشستنشان رخداد خوشنامی با نام TED را در دنیا مهم کردهاند. ماجرای شروع شده از یک کنفرانس چهار روزه در کالیفرنیا بعد از 25 سال به ایران ما هم رسید. همچنان هم بهانه اصلی یکی است: حمایت از نوآوریها و ایدههای مؤثر. البته به گمان من ماجرای پر اشکال بسیاری از ما و به ویژه فرهیختگانمان در «ارایه» محتوا (واژهای بهتر برای Presentation نیافتم) در نشستهایی مانند تد، به ورزیدگی و سادهگویی و ماندگار آن چه در مغزمان میگذرد منجر میشود. برای شنیدن صحبتهای این 18 سخنران متنوع و هر یک در جایگاه خود جذاب و دارای کارنامه پرسشبرانگیز، باید منتظر پنجشنبه 7 شهریور باشیم و اگر برای ثبت نام و حضور در این کنفرانس، صندلی خالی به ما نرسید انتظارمان تا آماده شدن ویدئوها و بارگذاری آنها روی وب ادامه مییابد. جالب است ببینیم واکنشهای دیگر مردمان تد بین دنیا به سخنرانی ایرانیهای تداکس که آن را با زیرنویس انگلیسی تماشا خواهند کرد چیست. اطلاعات بیشتر درباره تداکس شریف را اینجا میشود یافت.
همنشینی صاحبان اندیشه و تجربه از خانواده هفت هنر در کنار مدیران و دانشگاهیان جزو تجربههای کمتر رخ داده در کشور ما است. کاش برگزارکنندگان این رخداد عنوان سخنرانیها و زمینه صحبتهای این 18 مهمان را نیز اعلام میکردند. آیا میتوان از حالا حدس زد جذابترین و پرمغزترین سخنرانی را چه کسی انجام میدهد؟